Presentation av Ewa Säterdahl

Mina Nyheter

Vem är Ewa Säterdahl? 

Jag är en kvinna, som står med båda fötterna på jorden samtidigt som jag har sinnet
uppkopplat till högre världar.

Jag drömmer om en snällare och vänligare värld där
medmänsklighet, omtanke, empati, kärlek och förståelse finns för varandra.


Min starka tro och övertygelse är att det finns så mycket mer än enbart en fysisk verklighet.
Min stora passion är att få berätta om andevärldens visdom, kunskap och insikter som
de vill förmedla till oss människor. Jag älskar att vara en länk mellan himmel och jord.

Jag vill avdramatisera det andliga och förmedla att andlighet står för enkelhet och kärlek. 


Funderar du ofta på meningen med livet? 

Självklart!

Det har jag gjort ända sedan jag var ett litet barn.

Ofta infann sig en känsla av att inte förstå koderna i livets spel, precis som om jag blivit
bortglömd och lämnad kvar på en främmande plats utan karta, kompass eller instruktionsbok.


Jag var ständigt frustrerad över varför jag inte kom ihåg saker och försökte redan som femåring
träna upp mitt minne. Det var något jag ville minnas, men jag kom inte ihåg vad det kunde vara. 

Vad var det som gjorde dig annorlunda? 

Jag var ett blygt och känsligt barn med många mediala upplevelser. Mina paranormala upplevelser skrämde mig och förstärkte känslan av att vara annorlunda, konstig och utanför. Trots detta har jag alltid fascinerats av det övernaturliga, trots att det okända skrämde mig och gjorde mig osäker. En blandad känsla som lockade och skrämde mig rejält.  


Hur gick dina tankar och funderingar?  

Jag hörde orden som människorna sa, men förstod inte vad de menade, eftersom deras handlande var motsägelsefullt. Kamrater som var dumma, relationer som krånglade, medmänniskor som var elaka i ord och handling. Jag förstod inte koderna i det sociala spelet och blev nyfiken på vad som finns bakom våra mänskliga roller, masker och fasader.   


Hur kände du inombords? 

Alla oförrätter gick rakt in i hjärtat på mig. Trodde ofta gott om människor, men blev ofta besviken. Ofta gav min eftertänksamhet mig svar, men förstod samtidigt att jag inte tänkte som mina kamrater eller andra i min omgivning. Redan i unga tonåren förstod jag att relationer hade en viktig del i vårt liv, eftersom kontakten med mina medmänniskor ständigt påverkade mig. Alla människor som jag mötte genom livet gav mig en lektion ur livets skola. Vi är alla varandras lärare och elever. 


Efter många år av tuffa händelser tappade jag hopp, tillit och mina krafter. Det var så mycket som hade hänt i mitt liv att jag inte längre orkade kämpa, utan gav helt enkelt upp mentalt. Det gungade rejält omkring mig när tryggheten raserades med en bit i taget av ensamhetskänsla, dödsfall, separationer, konflikter, arbetslöshet, sjukskrivning och mer därtill. Jag gick helt enkelt sönder inombords och sökte meningen med livet för att orka fortsätta. Hopplösheten kramade om mig rejält. 


Sökte du medvetet kontakt med andevärlden?  

Ja, under många år. Egentligen ända sedan jag var barn, även om det var mer omedvetet då. I min förtvivlan bad jag till högre makter om hjälp och svar. Jag hade en stark tro på att det fanns något i det okända och det var dit jag vände mig. Mitt stora intresse för andevärlden växte och blev till en viktig del av mitt liv. 


På vilket sätt sökte du kontakt med andevärlden? 

Jag mediterade, sökte upp medium, deltog i cirklar och läste mängder av andliga böcker. Framför allt gick jag in i mitt inre och sökte efter svar på livets frågor. Med tjurig envishet både hotade och bad jag om hjälp till högre makter. Jag ville få en klar, tydlig och enkel kontakt med andevärlden. Jag övade i timmar, dagar, månader och år för att öppna upp mina sinnen. 


Fick du svar? 

Ja!
Jag minns inte exakt vilken dag allt förändrades, men lite i taget öppnades jag upp och fick kontakt med min högre själ och mina guider. En natt vaknade jag av att en kvinna satt på en stol intill min säng. Hon pratade med mig och jag lyssnade med yrvaket sinne. I den stunden förändrades allt … Allt! 

Kvinnan som satt på en stol intill min säng berättade att hon var min högre själ och hette Athomia Ta Li. I sitt knä hade kvinnan en gammal tjock bok och jag förstod att den var viktig för mig. Boken var min själsbok där mitt ursprung, min historia, min framtid och min livsväg stod skriven med alla konsekvenser som varje val gav. Av hennes ord förstod jag att det var mycket som skulle förändras för mig längre fram i tiden. Helt tagen och fascinerad av hennes besök och berättelse befann jag mig i rusigt tillstånd under en lång tid efteråt. 


Vad mer specifikt förändrades för dig? 

Min sökande nyfikenhet blev till ett vidöppet sinne där ofattbara upplevelser blev till min vardag och verklighet. Min paranormala och mediala resa hade börjat och jag förundrades av alla mina möten med andra sidan.


Ofta befann jag mig i ett meditativt tillstånd med hörande och seende in i parallella världar, där jag fick kontakt med andevärldens kloka visdomslärare. Alla mina mediala upplevelser påverkade mig i allt jag anser vara verkligt och andevärlden påverkade för alltid mitt sätt att se på livet. 


Jag blev medveten om att livet är något helt annat än vad jag tidigare förstått. Det förändrade mitt sätt att se på ALLT. Jag blev mer medveten om vad livet egentligen handlar om. Själen är på tillfälligt besök på Moder Jord för att få upplevelsen av livets motsatser. Allt jag varit med om i mitt liv skapade tanke- och känslomönster som präglade mig till att bli någon jag egentligen inte är. Min själ fick stå tillbaka för min fysiska roll och det gjorde till slut att jag blev sjuk.  


Fortsatte ditt liv att krångla, trots din kontakt med andevärlden? 

Ja, det gjorde det verkligen! Jag kämpade ständigt med utmattningssymptom, sjuklig trötthet och värk. Jag hade också ett arbete som fick min själ att krympa till intet, vilket självklart gjorde mig sjuk. Under många år arbetade jag heltid på kontor och som medium på kvällar och helger i ett försök att starta upp min mediala verksamhet som medium och andlig författare, men var ofta sjukskriven på grund av hälsan. Under dessa år kände jag att andevärlden höll mig under armarna, samtidigt som de undervisade mig i livets vedermödor. 

 

Vad fick dig att orka vidare? 

Kontakten med andevärlden och kärleken som jag fick från andra sidan. 


Vad berättade din högre själ för dig? 

Athomia Ta Li berättade att det finns en högre mening med allt som sker i våra liv, men tyvärr har vi glömt koden till högre kunskaper. Människan har tappat bort sig själv och måste vakna till högre medvetande för att hitta sig själv igen. 


Vad ville Athomia Ta Li säga med dessa ord? 

Vi behöver gå från ljus ner till mörker och sedan ta oss tillbaka till ljuset igen. Det är en tuff livsväg, men otroligt viktig och lärorik för oss alla. Det är dags att människan vaknar till högre medvetandenivå än där hon står idag. Om jag ska förenkla budskapet, så befinner sig människan på Moder Jord av en enda anledning …


Själen behöver få upplevelser och erfarenheter för att växa. 


Kan du ge något exempel på budskap som du fått? 

Vi är själar som sjunkit ner i glömskan här på Moder Jord. En skara stjärnfödda själar på äventyr i Universum och just nu befinner vi oss på planeten Gaia. Vi har gått igenom många utvecklingsfaser och fått känna på kärlekens olika fasetter.


Det är meningen att vår personlighet ska gå hand i hand med själen för att utvecklas tillsammans, men egot har växt över själens förstånd och det innebär att människan kommit ut på villovägar. Nu är det dags att damma av våra gamla värderingar och åsikter för att växa till insiktsfulla individer och vidga vårt medvetande. 


Vad ville din högre själ att du skulle göra med informationen som du fick? 

Athomia Ta Li gav mig många goda råd att ta lärdom ur och hon bad mig skriva ner orden för att ge dem till mina medmänniskor. Villkoret för att jag skulle få till mig kunskaper från andra sidan var att dessa budskap skulle kunna läsas av flera. Hon bad min ge ut en bok och kanske flera. 


Du har skrivit en bok. Vad handlar den om? 

Boken ”Athomia – Att vara på ensam väg” och handlar om min sökande upptäcktsresa. Kontakten med andevärlden med många paranormala upplevelser. Andevärlden vill förmedla livets gåtor och svar.  


Kommer det någon mer bok framöver? 

Jag skriver på min andra bok ”Athomia – Kärleken är livet”, som snart är klar. Vi är själar som valt att inkarnera på Moder Jord för att känna på kärlekens ljuva känslor, men också motsatser till den högre vibration som kärleken har i sin kärna. Den handlar om hur våra erfarenheter och upplevelser skapar mönster som skapar den vi är och den vi har blivit.  


Vad känner du idag efter allt du varit med om? 

Tacksamhet!
Jag känner en enorm tacksamhet. Alla lektioner i livets skola har varit tuffa, men har gett mig erfarenheter som på sikt ska ge själen mer kunskaper. Jag vill påstå att jag växt som människa. 


Vad mer vill du förmedla till dina medmänniskor? 

Du är en gudomlig själ med himmelskt ursprung. Lyssna inåt till ditt hjärtas röst.  


Ljus & kärlek  

// Ewa Säterdahl